Prajitura cu mere

de ralu_ca in Prajituri, 8 Mar 2014 | 13339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 200 g untura
  • 5 linguri smantana
  • 3 galbenusuri ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • 2 prafuri sare
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • coaja razuita de lamaie
  • Umplutura:
  • 2,5 kg -3 kg mere
  • 10 linguri zahar
  • scortisoara dupa gust
  • 1 lingura de gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Intr-un vas punem faina, adaugam untura, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana( daca nu se omogenizeaza aluatul se mai adauga 1 -2 linguri, in functie de cat cere aluatul), praful de copt si coaja razuita de lamaie.
Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale ( un aluat ce se poate intinde ). Aluatul obtinut il impartim in 2 parti. O parte intindem in tava in asa fel incat pe margini sa ramana un surplus de aluat.
Merele le curatam si le dam prin razatoare. Le stoarcem, adaugam zaharul, scortisoara si gris.

Asezam merele astfel pregatite peste aluatul intins in tava si ne apucam sa intindem si cea de-a doua foaie pe care o vom aseza deasupra umpluturii. Foaia de deasupra cu ajutorul unei furculite se inteapa din loc in loc pentru a permite aburilor ce se formeaza sa vina la suprafata.
Se da prajitura la cuptorul preincalzit si lasam pana devine deasupra aurie.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit apoi se presara cu zahar pudra si se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Merisor 1

08.03.2014, 18:14

Daca e cu mere e foarte buna, cu siguranta!

Rocsi 1

08.03.2014, 22:10

Vreau, vreau ca imi place prea mult

laura_n 1

09.03.2014, 15:44

bunaciune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere